Dining Area

Pernille-dining-area

CH24 BLACK WISHBONE CHAIRHans J Wegner, MORROCAN WOOL RUGABC Carpet & Home, JACOBSEN GRAND PRIX CHAIRDanish Design Store, WHITE MARBLE DINING TABLEALL MODERN, CONCRETE DINING TABLEUrbia, BERTOIA SIDE CHAIRKNOLL, GIRON LEATHER CHAIRABC Carpet & Home, CANDLE STICK HOLDERNagel, GRAY SHEEPSKINIKEA, CRISTOBEL LAMPALL MODERN, MARBLE DINING TABLEHandvärk, PRINTSSTILLEBEN

(English translation below)

Glædelig søndag allesammen! Jeg håber I har haft en dejlig weekend, med afslapning, praktik, eller fest og farver?

Som jeg har nævnt tidligere har jeg et par indretningsprojekter herhjemme, som skal færdiggøres. En af dem er at indrette en spisekrog. Vores stue og køkken er et stort rum, og i dette rum skal vi have indrettet et område med spisebord og spisebordsstole. Vi skal gerne også have fundet nogle fine prints til væggene, som kan skabe nogle stænk af farve i den ellers hvidmalede lejlighed. På mood boardet har jeg forsøgt at illustrere de ideer jeg går med pt.. Mine tanker går på, at finde et smukt marmorbord, enten rundt, eller aflangt, og matche det med nogle lækre sorte stole, gerne flere forskellige typer. Dog har jeg mere end en ide i hovedet og den anden ide, tænker jeg også kunne være rigtig fin. Tanken er den at købe et cementbord, eller at forsøge at lave et selv. Jeg synes, der er noget fint og råt over sådan et bord, og så elsker jeg den dyb grå farve cementen har, specielt hvis man giver den noget overfladebehandling. Jeg har undersøgt det lidt, og det skulle ikke være så svært at lave et bord i cement selv. Til cementbordet ville nogle lysebrune lette læderstole være perfekt. Spillet imellem det brune læder og cementen er så fin altså. Og så kunne lidt accessories, i form af en stor bananplante og et smukt morrokansk gulvtæppe, være sublimt. Hvilken ide, synes I bedst om?

Kan I have en dejlig aften! Jeg skal lige have ordnet et par sidste praktiske ting inden en ny uge starter i morgen. Weekenden går jo alt for hurtigt.

Translation: 

Happy Sunday everyone! I hope you had a wonderful weekend, with relaxation, pratical things, or maybe some partying?

As I have mentioned previously, I have a couple of Interior design projects at home, which I want to complete. One of them is to decorate a dining area. Our living room and kitchen is one large space, and in this space, we want a furnished area with a dining table and chairs. We would also like to find some cool framed prints for the walls, which can create some splashes of color in the otherwise white painted apartment. On the mood board I have tried to illustrate the ideas I have at the moment. My thoughts are to find a beautiful marble table, either round or elongated, and match it with some beautiful black chairs. I’m thinking matching several different types of chairs. However, I have more than one idea in my head and the other idea, I also think could be really great. The idea is to buy a concrete table, or try to make one ourself. There is something very pretty and raw about such a table. I also love the deep grey color the concrete has, especially if you give it a surface treatment. I have researched a little, and it shouldn’t be hard to make a table in concrete. I want to match the table with some light brown leather chairs, I think that would be perfect. The play between the brown leather and the grey concrete is so beautiful. I would style the whole setup with some accessories, in form of a large banana plant and a beautiful Moroccan rug, it would look awesome. Which idea do you like the best?

 

Hav a nice evening! I just have a few last practical things to do before a new week starts tomorrow. The weekend passes by way too quickly.

Share:

2 Comments

  1. Pingback: Weekly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *