Tuesday Tune

April-Seventeenth-Tuesday-Tune

Klik på båndet, for at høre sangen / Click on the tape to hear the song

(English translation below)

 

Hej venner! Så er det blevet tirsdag og jeg håber som sædvanligt at I har en fantastisk dag.

Denne uges tirsdags lyd er en festlig en af slagsen og en sang som jeg spår bliver et rigtigt sommerhit. Numret bliver spillet konstant i radioen her i New York og med god grund, for det er altså en rigtig ørehænger. Sangen hedder Nice for What og er performet af den gode Drake, som jo altid er den helt store hitmager. Drake rapper i sangen om kvindelig styrke i den digitale tidsalder. Den handler om kvinder som prøver, at skabe følgere på sociale medier og at dette kan være problematisk og positivt på en og samme gang. En på mange måder virkelig aktuel sang i disse digitale tider. Hvis I synes omkvædet lyder genkendeligt, så er det fordi sangen er samplet fra sangen Ex-Factor af Lauryn Hill. Det er da også tydeligt, at det er Lauryn Hills ikoniske og karakteristiske stemme, som lyder i sangens omkvæd. Sangen er velproduceret og man får så meget lyst til at danse og rocke med. Giv den en lytter!

Translation:

Hello friends! It is Tuesday again and I hope you are having a fantastic day.

This week’s Tuesday Tune is a festive one and a song which I predict will be a true summer hit. The track is being played constantly on the radio here in New York and with good reason, because this is a very catchy song. The song is called Nice for What and is performed by the good Drake, who is always the big hit maker. Drake raps about female empowerment in the digital age. It is a song about women who are trying to create followers on social media, and that this can be problematic and positive at the same time. In many ways a really topical song in these digital times. If you think the chorus sounds recognizable, it is because the song is sampled from the song Ex-Factor by Lauryn Hill. It is also clear that it is Lauryn Hill’s iconic and distinctive voice, which is in the song’s chorus. The song is very well produced and I just want to dance and rock a long with the beat every time I hear it. Give it a listen!
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *