Maman NYC – French Bakery & Cafe

(English translation below)

Noget af det jeg holder meget af, når jeg skal ud at rejse er at finde restauranter, caféer og snacks steder som jeg kan besøge og udforske, når jeg er på destinationen. Derfor tænker jeg, at dele nogle flere spise steder, som jeg holder af her i New York. Så er der lidt inspiration, hvis I skal besøge den store by. For det er noget af en madjungle og der er flere restauranter, caféer og dessertsteder end man kan drømme om. Planen er den, at jeg vil dele mindst et slags spisested om måneden. Jeg er alligevel altid ude, for at udforske NYC og dens kulinariske scene, og derfor er det dejligt at kunne dele det med jer.

Denne gang har jeg besøget en café i Greenpoint, en fransk en af slagsen, jeg har nok noget for de franske caféer. Både mad og de søde sager er oftest gode på de franske spisesteder, ihvertfald har jeg god erfaring med det her i New York. Caféen jeg besøgte i Greenpoint, Brooklyn, hedder Maman. Stemningen og interiøret er hyggeligt, noget jeg sætter meget pris på, når jeg er ude for at få en varm drik og noget at spise, en søndag eftermiddag. Stedet var lyst og indbydende, med blå mønstre på kaffestellet, genbrugte træborde med den helt rigtige patina og hyggelig belysning.

Maden er fransk med et amerikansk islæt. Man kan bestille quiche og croissants, olala – vældig fransk, og til eksempel buttermilk pancakes eller avocado toast. Altså en blandning af de to køkkener. Jeg fik selv en salat sidst jeg var der, som var ganske smagfuld. Sam spiste en sandkage med lavendel glasur og drak en kop kaffe – også virkelig godt. Jeg kan anbefale stedet til frokost eller hvis I vil have en eftermiddagskaffe. Det er det perfekte sted til den slags, og så er der bare mega hyggeligt. Maman ligger ikke kun i Greenpoint, men har lokationer i blandt andet Tribeca, SoHo og Meatpacking. Bon Appetit!

Adresse:

80 Kent Street

11222

Brooklyn

Translation:

One of the things I love about traveling is to find restaurants, cafes and snack spots, that I can visit and explore when I am at the destination. Therefore, I want to share some more dinning spots, which I love here in New York. Then you can use it as inspiration, if you are going to visit the big apple. Because this place is somewhat of a food jungle, and there are more restaurants, cafes and dessert places, than you can dream of. My plan is to share at least one food spot a month. I’m always out exploring NYC and its culinary scene, so it’s just great to be able to share it with you guys.

This time I visited a cafe in Greenpoint, a French one, I have something for French cafes. Both the food and the sweets are usually good there, at least I have only experienced good French food in New York so far. The cafe I went to in Greenpoint, Brooklyn, is called Maman. The atmosphere and the interior is cozy, something I really appreciate when I am out to get a hot beverage and something to eat on a Sunday afternoon. The place was bright and inviting, with blue patterns on the coffee cups and plates, recycled wooden tables with the right patina and cozy lighting.

The food is French with an American touch. You can order quiche and croissants, olala – very French, and buttermilk pancakes or avocado toast. So a mixture of the two kitchens. I got a salad last time I was there which was quite tasteful. Sam ate a pound cake with lavender glaze and had a cup of coffee – also really good. I can recommend the place for lunch or if you crave an afternoon coffee. It is the perfect place for that kind of thing. Maman is not only located in Greenpoint, but has locations in Tribeca, SoHo and Meatpacking. Bon Appetit!

Address:

80 Kent Street

11222

Brooklyn

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *