Eyes On: Tie Dye

BLUE DRESSZARA, GREEN T-SHIRTPROENZA SCHOULER, DENIM JACKETGANNI, DENIM SHORTSGANNI, ORANGE TURTLENECKPROENZA SCHOULER, PINK T-SHIRTPROENZA SCHOULER, CAMISOLEZARA, SKIRTZARA, DENIM JACKET ZARA, DENIM SHORTS ZARA

(English translation below)

I dag vil jeg sætte fokus på en trend, som er fyldt med sommer vibes og glade farver. Tie dye tager mig tilbage til peace, love and harmony – til dengang i slut 1960’erne, hvor printet havde dets storhedstid, med hippie bevægelsen og the summer of love i ’67. Jeg husker tydeligt min mors historier, om hvordan hun farvede sit tøj i tie dye mønstre. Der er noget mega rebelsk og ungdommeligt over printet og så, synes jeg, at det skriger af sommer og musik festivaler. Det passer perfekt på en lang kjole eller nederdel, og så er det et print, som kan se så forskelligt ud afhængig af hvordan det indfarves i stoffet.

Jeg er ret vild med de forskellige sæt man kan få i Tie dye, især i denim eller den mere feminine silke version. Min go to, når det kommer til tie dye print er klart Proenza Schouler, deres signatur t-shirt og bluser i printet er så cool. Hver sæson byder de på et nyt tie dye print eller farve, de er klart et kig værd, hvis I kan lide printet. Ellers har Zara også mange mægtig fine bud på tie dye denne sæson, jeg drømmer lidt om den blå og hvide kjole i collagen oppe over.

Hvad siger I? Skal I erhverve jer nogle tie dye sager, til at gå sommeren i møde?

Translation:

Today I want to focus on a trend filled with summer vibes and happy colors. Tie dye takes me back to peace, love and harmony – back to the late 1960s, when the print had its heyday, with the hippie movement and the summer of love in ’67. I clearly remember my mother’s stories about how she dyed her clothes in tie dye patterns. There is something very rebellious and youthful about the print, and it screams summer and music festivals. It fits perfectly on a long dress or skirt, and the print can look so versatile depending on how it is dyed into the fabric.

I’m pretty crazy about the different sets you can get in tie dye, especially the ones in denim or the more feminine flowy silk versions. My go to when it comes to tie dye print is definitely Proenza Schouler, their signature t-shirts in the print are so cool. Every season they offer a new tie dye version or color, they are totally worth a look if you like the print. Otherwise, Zara also has many good pieces in tie dye this season, I’m dreaming of the blue and white dress in the collage above.

What do you say? Do you need some tie dye in your life this summer?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *