NYC Sneaker Store Guide

(English translation below)

Jeg har gået og brygget lidt på, hvilke slags guides, som kunne være brugbare at lave til NYC. Det er jo så meget at skrive om! En af mine idéer har været, at sammensætte en Sneaker Store Guide, til nogle af de bedste sneakers butikker i New York City. En af de ting som man som dansker eller europæer, generelt set kan spare mange penge på i USA, er sneakers. Lad mig starte med at sige, at New York er et sandt mekka for sneakerheads og her er rigtig mange gode sneakers butikker.

Translation: 

I have been thinking about which sort of guides, that could be useful to make on NYC. There is, after all, so much to write about! One of my ideas have been to create a Sneaker Store Guide of some of the best sneaker stores in New York City. One of the things that Europeans can really save a lot of money on, in the United States, are sneakers. Let me start by saying that New York is a true mecca for sneakerheads, and there are many brilliant sneakers stores.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

KITH (337 Lafayette St. & 233 Flatbush Ave, Brooklyn)

KITH har efterhånden en del locations rundt omkring, men der ligger to store KITH butikker i NYC, en på Manhattan og en i Brooklyn. Jeg husker dengang KITH kun havde en lille location i Atrium på Broadway, man må sige, at de har haft vokseværk siden. KITH sælger sneakers, fra alle de store sneaker brands, og streetwear til både mænd og kvinder. Jeg er personligt ret vild med KITH’s tøjlinje til kvinder, som tæller cool styles med prints, basics og sporty vibes. Skal du have work out gear er dette også stedet at gå hen. Du kan finde mange af de nyeste og contemporary sneakers i KITH butikkerne, bedst af alt, så har de sneakers i kvindestørrelser. Det er lidt af en klassiker, at en del sneakers modeller kun fås i herrestørrelse i fysiske butikker, så det er skønt at KITH fører mange sneakers i mindre størrelser. KITH står desuden bag specielle collaborations med sneaker mærker som Asics og Adidas Originals, som kun fås hos KITH. I særdeleshed er butikken i Brooklyn et besøg værd, med sit ekstrem cool interiør i hvide metrofliser, sildebensgulv og en indbygget cereal bar til de sultne og sukkerhungrende.

Translation:

KITH (337 Lafayette St. & 233 Flatbush Ave, Brooklyn)

KITH has quite a lot of locations nowadays, but there are two big KITH stores in NYC, one in Manhattan and one in Brooklyn. I remember back when KITH only had a small location in Atrium on Broadway, they have grown a lot since back then. KITH sells sneakers, from all the big sneaker brands, and streetwear for both men and women. I am personally quite happy with KITH’s clothing line for women, which counts cool styles with prints, basics and sporty vibes. If you need work out gear, this is the place to go. You can find many of the latest and contemporary sneakers in KITH shops, best of all, they have sneakers in women’s sizes. It is a bit of a classic, that some sneaker models are only available in mens sizes in physical stores. So it is great that they sell many sneakers in smaller sizes. KITH is also well known for special collaborations with sneaker brands like Asics and Adidas Originals, which are only available at KITH. In particular, the store in Brooklyn, is worth a visit, with its extremely cool interior; white subway tiles, herringbone floors and a built-in cereal bar for the hungry.

Processed with VSCO with a6 preset

KITH KIDS (64 Bleecker St.)

KITH har åbnet en lille børne butik i deres gamle KITH Women butik på Bleecker Street. Et ret genialt move, synes jeg. Her fås sneakers til de helt små poder og hvor er mini sneakers altså noget af det sødeste! KITH producere også tøj til børn, det er basic og streetwear med fine prints. Derudover kan man købe finurlige og cute accessories. KITH KIDS er klart et besøg værd, hvis I skal købe sneakers til de kære små.

Translation:

KITH KIDS (64 Bleecker St.)

KITH has opened a small children’s store in their old KITH Women shop on Bleecker Street. A rather ingenious move, in my opinion. Here you can purchase sneakers for the kids in miniature sizes, so adorable! KITH also produces clothes for children, it is basic and streetwear with cool prints. KITH KIDS is clearly worth a visit if you want to buy sneakers for your little ones.

 

Processed with VSCO with a6 preset

Flight Club (812 Broadway)

Flight Club er en af de helt gamle spillere i sneakers gamet i NYC og den mest kendte sneaker butik af dem alle. Stedet er et mekka for sjældne sneakers, som snildt kan beskrives som samler objekter. Er du derfor på udkig efter en helt speciel og udgået sneaker model, så er Flight Club stedet at gå hen. Priserne her er naturligt også højere end hos andre sneaker retailers. Stedet er så ikonisk for sneakers kulturen i NYC og er højt respekteret i det amerikanske sneaker community. Jeg synes, derfor at Flight Club er et must see! Desuden kan man også købe Flight Clubs eget tøjmærke, til billige priser, i butikken.

Translation:

Flight Club (812 Broadway)

Flight Club is one of the very old players in the sneakers game in NYC and the most famous sneaker store of them all. The store is a Mecca for rare sneakers, which easily can be described as collectors’ items. Are you looking for a very special sneaker model, then Flight Club is the place to go. Prices here are higher than at other sneaker retailers. The place is so iconic of sneaker culture in NYC and is highly regarded in the American sneaker community. I therefore think, that Flight Club is a must see! In addition, you can also buy Flight Club’s own clothing brand, for good prices, in-store.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

NIKE SOHO (529 Broadway)

NIKE SOHO er en kæmpe butik med 5 etager fyldt med Nike gear. Der er både Sneakers og tøj til mænd og kvinder. Leder du efter de perfekte løbesko eller trænings tights, har NIKE SOHO helt sikkert noget du kan bruge. Det er også stedet hvor du kan købe Nike’s nyeste contemporary sneakers. Øverst, på 5 etage, kan du finde Jordan og basketball nødvendigheder. Skal du afprøve dine b-ball sneakers er det intet problem, for de har en indbygget basketball bane til formålet. Butikken er imponerende og cool indrettet, med hvide og sorte Nike accessories og højt til loftet.

Translation: 

NIKE SOHO (529 Broadway)

NIKE SOHO is a huge 5 floor store filled with NIKE gear. There are both Sneakers and clothes for men and women. Are you looking for the perfect running shoes or tights, NIKE SOHO definitely has something you can use. It is also the place where you can buy Nike’s newest contemporary sneakers. On the 5th floor you find Jordans and all basketball necessities. If you want to test your b-ball shoes it is no problem, because they have a basketball court built for the purpose. The store is impressive and has cool décor, with white and black Nike accessories and high ceilings.

Processed with VSCO with a6 preset

April-Seventeenth-Nike-Lab-21M-2

NIKE LAB 21 M (21 Mercer St.)

NIKE LAB 21 M er en lille og intim butik i hjertet af Soho, og den er meget mere nede på jorden end den store NIKE SOHO på Broadway. Her finder du Nike sportswear, contemporary sneakers og produkter fra deres NikeLab kollektion. Butikken tilbyder også en NikeiD service, hvor du kan customize dine egne sneakers i butikken.

Translation: 

NIKE LAB 21 M (21 Mercer St.)

NIKE LAB 21 M is a small and intimate boutique in the heart of Soho, and it is much more down to earth than the huge NIKE SOHO on Broadway. Here you find Nike sportswear, sneakers and products from their contemporary NikeLab collection. The store also offers a NikeiD service, where you can customize your own sneakers in store.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

STADIUM GOODS (47 Howard St)

Stadium Goods er forholdsvis ny på New Yorks sneaker butik scene. Her kan du, ligesom hos Flight Club, finde modeller som er umulige at få fat i andre steder. Væggene er dækket med flashy sneakers fra gulv til loft og der er stort set altid godt fylde med mennesker i den populære sneakers store. Du kan endda sælge dine egne sneakers hos deres consignment center på 305 Canal St.. Stadium Goods sælger også Supreme gear og har et kurateret udvalg af Jordans.

Translation:

STADIUM GOODS (47 Howard St)

Stadium Goods is relatively new on the New York City sneaker store scene. Here you can, just like Flight Club, find models which are impossible to obtain elsewhere. The walls are covered with flashy sneakers from floor to ceiling and there is usually a good flow of customers in the popular sneakers store. You can even sell your own sneakers at their consignment center on 305 Canal St.. Stadium Goods also sells Supreme gear and have a curated selection of Jordans.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Extra Butter (125 Orchard St)

Extra Butter er en så sej butik, som besidder den der helt specielle retro vibe. De sælger nye sneakers modeller, samt gode gamle klassikere fra blandt andet Asics, Vans, Nike og Adidas. De byder desuden på styles fra uafhængige tøj brands og nogle styles, som kun kan fås hos Extra Butter. Jeg var fornylig forbi butikken og de havde det lækreste tracksuit fra IISE. Generelt set er de tøj brands de fører i butikken virkelig cool. Der er styr på præsentationen af produkterne, hos Extra Butter, og man bliver inspireret så snart man træder ind i butikken. Personligt er jeg helt vild med deres lille indbyggede slikbutik, og med de mange retro biografsæder, som er placeret rundt omkring, får man lidt fornemmelsen af at træde ind i en biograf. Extra Butter har mine varmeste anbefalinger herfra, du kan gøre nogle originale købe fra mindre brands, eller ende op i et par klassiske sneakers på fødderne.

Translation:

Extra Butter (125 Orchard St)

Extra Butter is such a cool store that has a special retro vibe. They sell new sneaker models, as well as good old classics from, among other things, Asics, Vans, Nike and Adidas. They also offer styles from independent clothing brands and some styles that are only available at Extra Butter. I recently visited the store and they had the funkiest tracksuit from the IISE. The clothing brands they carry are really cool. They totally have the presentation of the products down, at Extra Butter, and you get inspired as soon as you step in the door. Personally, I absolutely love their little built-in candy store, and with the many retro cinema seats, you get a feeling of stepping into a movie theater. Extra Butter has my warmest recommendations, you can do some original buys from smaller brands, or end up with a couple of classic sneakers.

Andre Sneaker steder, som klart er et besøg værd: 

 • Concepts NYC
 • DQM Vans General Store
 • Adidas Originals
 • Dover Street Market
 • Supreme NYC
 • Atmos
 • House of Hoops
 • Barneys NY
 • Adidas Sport Performance
 • West NYC
 • Footlocker

Translation:

Other sneaker spots, that are definitely worth a visit: 

 • Concepts NYC
 • DQM Vans General Store
 • Adidas Originals
 • Dover Street Market
 • Supreme NYC
 • Atmos
 • House of Hoops 
 • Barneys NY
 • Adidas Sport Performance
 • West NYC
 • Footlocker