Polka Dots

BIKINI& Other Stories, SANDALSMANGO, TOPLisa Marie FernandezSOCKS – & Other StoriesBLACK SHIRTAlexa Chung, GREEN DRESSReformation, TOP – , MULTI COLORED  SWIMSUIT& Other Stories RUFFLE TOPALICE MCCALLWHITE RUFFLE SKIRTTOPSHOPVOLUMINOUS SLEEVE TOPCaroline Constas, CROPPED TOPReformation, PINK & ORANGE DRESSGESTUZ, CHIFFON RUFFLE SHIRTKOCHE, BATHINGSUITZimmermannMINI DRESS& Other Stories, NAVY BLUE DRESSGANNIBLACK RUFFLE SKIRTGANNI

Er der et print jeg er virkelig vild med for tiden, er det de ikoniske polka prikker. Jeg tror faktisk ikke at der er et print, som kan give så mange forskellige udtryk og stadig være så simpelt. Polka prikker kan både være romantisk, humoristisk eller mere rå, afhængigt af udtrykket af stylen, størrelsen af prikkerne eller hvordan man vælger at style sit look. Printet minder mig om 50’ernes rockede æra med nipse taljer og store strutskørter. Hvor mændende var klædt i bedste Grease stil med læderjakker og pomade hår. For mig er prikkerne dog også lig med fransk romantik, især når der er tale om de mindre prikker på feminine flæse kjoler og bluser. Så simpelt og smukt! Når nu vi er ved det franske, så er der jo også en vis bjergtrøje der er polka prikket i Tour De France. Eller det mere humoristiske udtryk med flerfarvede prikker og til eksempel Disneys Minnie Mouse og hendes røde og hvide storprikkede kjole. Selv i kunstens verden har polka prikkerne fundet fodfæste i den japanske kunstner, Yayoi Kusamas, interessante prikkede univers af kunstinstallationer og værker. Der er så mange eksempler på dette print op igennem historien, og jeg tror at det er det, som gør det så ikonisk.

I min begejstring over den polka prikkede trend, har jeg fundet nogle styles, jeg synes er virkelig fine og feminine. Der er både de helt klassiske, sort-hvide og navy-hvide kombinationer til de farvede og mere sprælske slags. Jeg er selv ret vild med den grønne kjole fra Reformation og den pink-orange kjole fra Gestuz. Den storprikkede top med voluminøse ærmer, fra Caroline Costas, er så sindssygt smuk på, og passer bare perfekt til et par jeans. Polka prikkerne kan altså et eller andet på badetøj og undertøj, det er lækkert, sensuelt og romantisk på en og samme gang. Jeg er sikker på at strandende er fyldt med væsentlig flere prikker denne sommer, end forrige år. Polka prikker er denne sæsons helt store it-girl print og jeg elsker at se hvordan det bliver stylet på de mest kreative måder!

Hvordan har I det med polka prikker? Er det en trend I kan lide, og har I allerede skabet fyldt med prikker?

Translation: 

If there is a print I am really crazy about at the moment, it is the iconic polka dots. I actually think it’s hard to find a print, which can have so many expressions and is yet so simple. Polka dots can be romantic, humorous or more raw, depending on the type of the style, the size of the dots or how you choose to style your look. The print reminds me of the 50’s rock era with tiny waists and full skirts. When the men were dressed in their best Grease style with leather jackets and greasy hair. For me, the dots, also equals French romance, especially when we are talking about the smaller dots on feminine ruffle dresses and blouses. So simple and beautiful! Now that I am speaking of France, there is also a certain polka dotted mountain jersey in the bike race Tour De France. Or the more humorous expression with multi colored dots and for example Disney’s Minnie Mouse and her red and white polka dotted dress. Even in the art world polka dots have found a place, with the Japanese artist, Yayoi Kusamas, interesting dotted universe of art installations and art works.There are so many examples of this print up through history, and I think that is what makes it so iconic.

How do you like polka dots? Are your wardrobes already filled with dots?

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *