La Mercerie Cafe in SoHo

La Mercerie Café, 53 Howard Street, SoHo, NYC

(English translation below) 

Jeg har ville dele denne skønne lille SoHo perle med jer, caféen La Mercerie, siden jeg besøgte stedet i sidste uge. La Mercerie er egentlig meget mere end en café, for den rummer både en blomsterhandler og møbelbutik. Æstetikken er i top og der er kræset for detaljerne både, når det kommer til maden og indretningen. Der serveres små franske anretninger, lavet af kokken Marie-Aude Rose, som er noget så friske og delikate. Da Sam og jeg var der, bestilte vi en hummersalat og blinis med røget laks og creme fraiche. Til det fik vi delikate cocktails, som virkelig var vellavede. Alt smagte skønt. Franske desserter er noget af det bedste, og på La Mercerie var det ingen undtagelse. Til dessert fik jeg en profiteroles au chocolate, som bestod af små sprøde dej kugler, fyldt med vanilje creme, og overhældt med en dyb mørk chokolade – det var så godt! Jeg kan ellers næsten aldrig spise dessert efter hovedretter, men retterne var ganske små, så det gik heldigvis, haha! Alt maden er virkelig selvforkælelse på højeste plan og stedet er så hyggeligt at besøge til en lækker frokost, men de byder også på brunch og middag. Hvis du skal have stillet den lille sult og ikke gider at sidde ned, kan du slå et smut forbi deres skranke, hvor du kan købe wienerbrød og kaffe to go. Jeg har hørt at de laver en fantastisk croissant, som jeg da snart skal prøve. Et andet sjovt feature er, at I kan købe alt servicet maden bliver serveret på. Det er keramik, simpelt og feminint i former og farver.

Efter I har spist kan I købe blomster i den meget smukke blomsterbutik, Emily Thompson Flowers, i det ene hjørne af caféen. Det er så genialt lavet, da det skaber stemning og er en ekstra oplevelse. Desuden udstyrer Emily caféen og møbelbutikken med de fineste vilde blomsterdekorationer og buketter. Alt går bare op i en højere enhed. Roman and Williams Guild, er selve møbelbutikken, som caféen og blomsterbutikken er en del af. Her sælges udsøgte møbler, brugskunst og vintage. Stilen er mørk, hyggelig og der er gjort brug af bløde stoffer og masser af træ i de smukke møbler. Der er strejf af marocco med store uldne gulvtæpper og mønstrede sølv vaser. Her sælges også coffe table books og køkkengrej. Kælderen kan udlejes til større selskaber og der er mindst lige så smukt der, som ovenpå. Stedet er virkelig en oplevelse at besøge og jeg kan varmt anbefale et besøg, hvad end det er for at købe en croissant to-go, spise i caféen, eller snuse rundt i møbelbutikken, efterfulgt af blomstershopping.

Translation: 

I wanted to share this wonderful little SoHo gem with you guys, the Café La Mercerie, since I visited last week. La Mercerie is actually much more than a café, because it contains both a florist and furniture boutique. The aesthetics are top notch and there is highly cared for the details, both when it comes to the food and décor. The Café serves small french dishes, created by chef Marie-Aude Rose, which are so fresh and delicate. When Sam and I were there, we ordered a lobster salad and blinis with smoked salmon and sour cream. With it we got great cocktails, which were very well-made. Everything tasted wonderful. French desserts are some of the best, and at La Mercerie it was no exception. For dessert I got the profiteroles au chocolate, which consisted of small crispy dough balls filled with vanilla cream and doused with a deep dark chocolate – it was so good! I usually never eat dessert after the main course, but the dishes were quite small, so fortunately it worked out, haha! All the food is really self-indulgence on the highest level, and the place is so cozy to visit for a delicious lunch, but they also serve brunch and dinner. If you want a little treat and do not bother to sit down, you can swing by the counter, where you can buy pastries and coffee to go. I’ve heard they make fantastic croissants, which I have to try asap. Another fun feature is that you can buy all the dishes the food is served on. It is ceramic, simple and feminine in shapes and colors.
After you have eaten, you can buy flowers in the very beautiful flower shop, Emily Thompson Flowers, in the one corner of the Café. It is so geniuos, as it creates atmosphere and is an extra experience. Emily also equips the café and the furniture boutique with the most gorgeous wild flower arrangements and bouquets. Everything just goes so well together. Roman and Williams Guild, is the actual furniture boutique as the Café and flower shop is a part of. Here they sell gorgeous furniture, decorative art and vintage pieces. The style is dark, cozy and there’s made use of soft fabrics and lots of wood in the beautiful furniture. Here is a touch of marocco with the large woolen carpets and patterned silver vases. They also sell coffe table books and kitchenware. The basement can be rented out for dinner parties and the rooms are at least as beautiful, as the upstairs. The place is really an experience to visit and I highly recommend you to go there. Whatever it is to buy a croissant to-go, dining in the Café, or look around in the furniture store, followed by flowers shopping.
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *