Café Medi NYC

Café Medi, 107 Rivington Street, New York City

(English translation below)

Hej allesammen og rigtig glædelig weekend! Den første efterårsdag i året, så hyggeligt altså. Selvom at det i New York stadigvæk føles som sommer med 24 grader og solskin. Efteråret starter vidst teknisk set først d. 23 september her i USA, så vil 1. september altså altid være efterår i min bog, haha! Men ja, vejret her er stadig fantastisk og jeg vil absolut ikke have noget i mod en indian summer i år. Varmt vejr, men med efterårstræer med blade i gule, røde og orange nuancer. Det lader selvfølgelig vente på sig lidt endnu, men jeg tager også gerne lidt mere sommer inden vejret for alvor skifter.

Sam og jeg har jo en fredagstradition om at spise frokost på en hyggelig cafe eller restaurant. Jeg går altid og lurer på, hvor jeg gerne vil hen at spise næste gang og der er jo så mega mange steder at vælge imellem i New York. Et af de steder har jeg faktisk ville besøge i lang tid, et sted som er så pænt og æstetisk lækkert. Mest af alt på grund af deres smukke, smukke væg mosaik, ovenlys og lysekroner. Restauranten hedder Cafe Medi og ligger i Lower East Side på Manhattan. Et ekstremt hyggeligt område med masser af liv, barer, restauranter og smukke bygninger. I restauranten sad vi under det smukke ovenlysvindue opad mosaik væggen, og der var faktisk ikke særlig mange mennesker på det tidspunkt, i den ellers meget store restaurant. Vi bestilte lidt af hvert fra menuen, sådan lidt tapas agtigt. Menuen står på mad fra middelhavsområdet og vi bestilte burrata, blæksprutte, kødboller, humus og andre småretter. Det er absolut en af mine yndlings måder at spise på, at nippe til små retter og bare sidde i lang tid og snakke. Det er en god måde at være sammen på og byder op til slow eating. Jeg var desværre ikke vildt begejstret for maden. Om køkkenet havde en dårlig dag, ved jeg ikke, men jeg synes godt retterne kunne have smagt af noget mere. Jeg har dog alligevel ville skrive om stedet her på bloggen, da jeg synes at interiøret og selve stedet er så smukt og hyggeligt. Det er uden tvivl et anbefalelsesværdigt sted til en cocktail og happy hour. Deres bar var yderst velassorteret og man kan også bestille bar snacks. Desuden har de et skønt ude område, der vender ud mod Rivington Street – meget hyggeligt. Så er du til en drink og lette anretninger en eftermiddag eller aften, så er det klart et besøg værd. Men det er ikke stedet, hvor jeg ville spise en hel middag.

Skulle I have lyst til at læse om en anden café, så har jeg også skrevet et indlæg om La Mercerie Cafe i SoHo, som var i en helt anden gastronomisk liga. Det er så absolut et sted jeg skal besøge igen. I finder indlægget her!

Nu vil jeg tage et smut til Williamsburg og nyde min lørdag! Kan I have det dejligt!

Translation: 

Hi everyone and happy weekend! The first fall day of the year, so cozy. Although it still feels like summer in New York at 24 degrees (celcius) and sunny weather. Fall technically starts September 23rd in the United States, but September 1st will always be fall in my book, haha! But yes, the weather here is still great and I definitely wouldn’t mind an indian summer this year. Warm weather, but with trees and leaves in yellow, red and orange shades. I’m going to have to wait a bit longer for that, but I’m also enjoying a little more summer before the weather really changes.

Sam and I have a Friday tradition to eat lunch at a cozy cafe or restaurant. I always look for spots where I’d like to eat next time, and there are so many places to choose from in New York. One of these places I’ve actually wanted to visit for a long time, a place which is so nicely and aesthetically pleasing for the eye. Most of all because of their beautiful, beautiful mosaic mural, skylights and chandeliers. The restaurant is called Café Medi and is located in the Lower East Side of Manhattan. An extremely pleasant area with lots of life, bars, restaurants and beautiful buildings. In the restaurant we sat under the beautiful skylight up against the mosaic mural. There was actually not very many people at that time, in the otherwise very big restaurant. We ordered a bit of everything from the menu, very tapas style. The menu consists of food from the Mediterranean and we ordered the burrata, meatballs, octopus, humus and other small dishes. It is definitely one of my favorite ways to eat, to enjoy small dishes and just sit and talk for a long time. It is a good way to be together and to practice some “slow eating”. Unfortunately I was not very impressed with the food. I don’t know if the kitchen had a bad day, but I wish the food would have tasted of more. However, I still wanted to write about this spot on the blog, since I’m so into the interior and the atmosphere of the space. It is without a doubt a recommendable place for cocktails and happy hour. Their bar was extremely well-stocked and you can also order bar snacks. Furthermore, they have a great outside area facing Rivington Street – very cosy. So if you are up for a drink and some light snacks an afternoon or evening, then it is def worth a visit. But it is not the place I would go to eat an entire dinner.

If you want to read about another café, I have also written a post about La Mercerie Cafe in SoHo, which was an entirely different gastronomic experience. It is definitely a place I will be visiting again. Read the post right here!
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *