Kitchen Dreams

BOWLStudio Arhoj, MARBLE CUTTING BOARDH&M HOME, WALL LAMPModway, VASEJessica Hans, ELECTRIC KETTLE Alessi, MUGSJessica Hans, FLATEWARECutipol, CUTTING BOARD ABC HOME, WIRE BASKETH&M HOME, TEA SPOONBlue Leaves, PRINTHein Studio, VELVET CUSHIONH&M HOME, LEATHER DINNING CHAIRGiron

(English translation below)

Et køkken er et af de vigtigste rum i et hjem. Det er hjemmets hjerte sammen med stuen, ihvertfald i min optik. Her hvor folk mødes, er sammen, laver mad og har samtaler, men det er også et sted, der skal arbejdes og inspireres. Derfor er det også vigtigt, at køkkenet er brugbart og funktionelt, så det er nemt at kokkererer og hygge sig. Der er så sindssygt mange muligheder og typer, når det kommer til køkkener, og det kan være noget af en jungle. For hvad har man egentlig brug for? Plads, overflader, opbevaring, farver og materialer. Går man efter et klassisk køkken, eller er man mere modig i sine valg? Det er mange ting at tage stilling til.

Selv, er jeg for tiden dybt inspireret af metal og gyldne overflader, på skuffer og skabe. Det kan både være den patinerede slags med en spændende struktur, eller den helt glatte og skinnende. Jeg synes, virkelig at metal, skaber et interessant udtryk. Et andet materiale jeg er meget betaget af er marmor og sten, som jo efterhånden længe har været i spotlyset. Der er bare noget super bastant, og samtidig smukt, elegant og luksuriøst over sådan et materiale. Jeg er vild med marmor på bordoverflader og skabe, men også på gulve. På tale om gulve, så har jeg jo et evigt crush på sildebensgulve, gerne i sten og fliser, men også det helt klassiske i træ. Sådan et gulv kan altså noget og gør lige det ekstra for gulvet i et køkken. Et skabe med glaslåger er også en af de helt store drømme, gerne indbygget i en endevæg, så der er plads til glas og porcelæn. Jeg er både til det helt lyse udtryk i et køkken, men kan også godt lide en mere mørk og gylden tone.

Intet køkken uden udstyr, og det er da noget af det sjoveste at købe den slags dimserier, ikke sandt? Jeg vil gerne i gang med at samle på keramik; kopper, skåle og tallerkener. Jeg synes specielt, at keramik med organiske former, farver og print er noget så smukt. Det giver ligesom et personligt præg til et køkken. Jeg har også en ting med skærebrætter, og jeg har efterhånden en lille samling af marmor og træ. Derudover kan jeg godt lide sorte detaljer, som skaber kontrast, for eksempel en væglampe. Der skal kunst på væggene i mit drømme køkken, gerne prints eller fotos. Og så vil jeg gerne have fundet noget gyldent bestik. Det er noget mere interessant end det klassiske sølv bestik, synes jeg. I kan nok høre at jeg har nok af drømme, når det kommer til køkkenet. Det sjove er at mine drømme hele tiden forandres og udvikles. Jeg er derfor ret spændt på, hvordan mit fysiske drømme køkken rent faktisk, en dag, kommer til at se ud. Pt. vil jeg gerne renovere vores køkken, kun i det små, men hvis det skulle have den helt store omgang, ville jeg lade mig inspirere af ovenstående collage.

Hvordan ser jeres køkkendrømme ud? Forandres jeres drømme og idéer også ofte, eller har I et meget specifikt køkken i tankerne?

Translation: 

A kitchen is one of the most important rooms in a home. It is the heart of the home along with the living room, at least in my opinion. This is where people meet, are together, cook and have conversations, but it’s also a place to work and get inspired. That is why it is so important that a kitchen is functional, so it’s easy to cook and just enjoy. There’s so insanely many options, when it comes to kitchens, and it’s definitely somewhat of a jungle. Because what do we really need in our kitchen? Space, surfaces, storage, colors, equipment, and materials. Are you going for a classic kitchen, or a more trendy kind? There are many things to consider.

I am currently deeply inspired by metal and golden surfaces, on drawers and cabinets. It can be the patinated kind which has an intriguing structure, or the completely smooth and shiny type. I really think the metal creates an interesting expression. Another material I’m very intrigued by is marble and stone, which has been in the spotlight for quite some years now. It’s in many ways such a heavy material, but at the same time it is beautiful, elegant, and luxurious. I’m crazy about marble on tabletops and sides, but also on the floors. Speaking of floors, I have an eternal crush on herringbone floors, in stone and tiles, but also the classic wooden kind. A floor like that brings something extra to a kitchen. A cabinet with glass doors, built into an end wall, so there is room for glasses and porcelain, is also one of my big dreams. I love a completely bright and white looking kitchen, but also a more dark one in golden tones.
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *