A talk about healthy living & a Green Smoothie Recipe

(English translation below)

Hej alle! Håber at I har haft en dejlig weekend? Jeg har hygget mig mega meget indendøre, for det er nemlig blevet ganske koldt i New York. Første efterårsdag var nok først rigtigt i går, altså sådan temperaturmæssigt. Jeg måtte for første gang i lang tid, have flere lag på. Både jakke og en denim skjorte, men det passer mig fint for jeg elsker de mange styling muligheder, der kommer med flere lag. Og så er det jo bare så hyggeligt at gemme sig væk i en uld jakke.

I dag har jeg tænkt mig at skrive lidt om mit forhold til sundhed. Jeg går ret højt op i hvad jeg spiser til dagligt, men jeg forsøger også ikke at være for fanatisk. Der skal være balance i det sunde, som er godt for kroppen, mens det også er vigtigt at nyde livet med mad og drikke, som smager skønt, men ikke er så sundt. Jeg forsøger altid så vidt muligt at spise sundt i hverdagene og træne ihvertfald 3 gange om ugen. Det lykkedes ikke hver uge, men jeg kan godt lide, at jeg ihvertfald har det som et mål. En af mine nyeste påfund er at lave green smoothies. Jeg har længe spist havregryn eller grød til morgenmad, gerne med frisk frugt, kokosnøddeflager og en klat peanut butter. Det smager så dejligt og mætter i lang tid. Dog har jeg haft brug for en forandring, og jeg har haft lyst til at prøve noget, som ikke ligger så tungt i maven lige fra morgenstunden. Derfor har jeg kastet mig ud i at lave smoothies. En virkelig grøn, frisk og sund en af slagsen. Dertil drikker jeg en kop varm vand med citron saft fra en halv citron, som er en god måde at rense kroppen på om morgenen. Det er virkelig en lækker start på dagen, og for mig til at føle mig let, sund og energifyldt. Jeg har faktisk været så glad for min grønne smoothie at jeg tænke, at jeg måtte dele den med jer her på bloggen.

Translation: 

Hi all! Hope you had a nice weekend? I have enjoyed mine indoors, because it has been quite cold in New York. First fall day was probably yesterday, at least temperature vise. For the first time in a long time, I wore two layers. A jacket and a denim shirt, but I don’t mind at all – I love the many styling options that come with multiple layers. And it is so cozy hiding away in a wool jacket.

Today I’m going to write about my relationship with having a healthy lifestyle. I think a lot about what I eat on a daily basis, but I also try not to be too fanatical. There should be a good balance in eating healthy, while it is also important to enjoy life with savory food, drinks, and sweets. I always try to eat healthy during the weekdays and work out at least 3 times a week. I don’t succeed every week, but I like that I at least have it as a goal. One of my latest healthy obsessions are to make green smoothies. For the longest time I’ve eaten oatmeal or porridge for breakfast, with fresh fruit, coconut flakes, and peanut butter. It tastes so good and is filling for a long time. However, I have had a need for change, and I have been wanting to try something, which is not so heavy on the stomach in the morning. That is why I have been trying out making smoothies. A green, fresh and healthy one, that is. With the smoothie, I drink  a cup of warm water with juice from half a lemon, which is a good way to cleanse the body in the morning. It really is a great start to the day, and for me to feel light, healthy, and energetic. I’ve actually been so pleased with my green smoothie, that I want to share it with you, here on the blog.

Denne her smoothie er altså supernem at lave, og tager ikke mere end fem minutter at bikse sammen. Hvilket jo er en kæmpe fordel på en travl hverdagsmorgen. Ellers kan den laves aftenen inden, bare sørg for at opbevare den i en lufttætbeholder.

Ingredienser til et glas smoothie: 

4 dl. spinat blade

2 dl. grønkål

1/2 banan

1/2 Æble

Saften fra en halv citron

2 dl. kokosnødde vand (almindeligt vand kan også bruges)

Alt blandes i en blender, vær opmærksom på at hælde væske og de blødeste ingredienser i bunden af blenderen, det gør det nemmere at blende. Blend ingredienserne til en lind og flydende masse. Som regel blender jeg i en 2-3 minutter for at sikre mig, at der ikke er nogle klumper i smoothien. Hæld derefter på et glas og nyd! Jeg bruger Ball glas, som har låg, så jeg altid kan lave et par stykker og gemme i køleskabet, så smart. Det er sådan en god måde at få en masse grønt, og så smager den grønne smoothie ekstremt lækker og frisk. Hvis I har lyst til at freestyle, kan I jo sagtens bytte nogle ingredienser ud med andre eller tilføje flere. Jeg overvejer at putte ingefær i, det tænker jeg kan give et frisk bid til drikken.

Lad mig endelig vide, hvis I laver smoothien, jeg vil vildt gerne høre hvad I synes om den. Hav en dejlig søndag!

Translation: 

It is so easy to make this smoothie and it does not take longer than five minutes to put together. Which of course is a huge advantage on a busy weekday morning. Otherwise, it can be made the night before, just make sure you keep it in an air tight container.

Ingredients for one glass of smoothie:
2 cups of spinach leaves
1 cup of kale
1/2 banana
1/2 Apple
Juice from half a lemon
1 cup of coconut water (water can also be used)
Mix everything in a blender. Please pour the liquid and the softest ingredients in the bottom of the blender, it makes it easier to blend. Blend the ingredients to a soft and liquid mass. Usually I blend for 2-3 minutes to make sure that the smoothie is lean. Then pour the smoothie in a glass and enjoy! I use Ball glasses, which has a lid, so I can always make a few smoothies at a time and store them in the refrigerator, so easy. It is such a good way to get a lot of vegetables in a day, and this green smoothie taste so yummy and fresh. If you want to freestyle, then it’s easy to swap some of the ingredients out with others, or add more. I’m considering putting ginger in the mix, thinking it will give a fresh kick to the drink.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *