What to do in NYC in November

Guggenheim

(English translation below)

Hej med jer! Jeg håber at I har haft den bedste weekend! Nu når vi er et godt stykke inde november er det da vidst ved at være, mere end tid, til en What To Do In NYC! Efteråret er virkelig i fuldt flor nu i New York, og her bliver koldere og koldere. Der er noget magisk ved denne årstid, synes jeg. Alt bliver lidt mørkere, og det er tid til at hygge indendøre med stearinlys, se film og læse bøger. Der er mange film jeg nyder, at se på denne tid af året, isærdeleshed den eventyrlige slags. Harry Potter står højt på listen over film jeg ser i vinterhalvåret. Selvom det ikke er en decideret julefilm, så føles den alligevel lidt sådan. Hyggelig og magisk på en og samme gang. Jo ældre jeg er blevet, des mere er jeg faktisk blevet fan af J.K. Rowlings magiske univers. Måske fordi man som voksen har brug for en smule magi i hverdagen.

Sidste fredag begav jeg mig op mod Central Park og New Yorks Historical Society Museum & Library. Nærmere betegnet skulle jeg besøge udstillingen Harry Potter: A History of Magic. Udstillingen var simpelthen så fin og jeg fik absolut en masse ny viden om Harry Potters verden. A History of Magic udstillingen havde fokus på folklorens traditioner og magien i Harry Potters fortællinger. Der var gamle originale bøger, som beskrev nogle af de væsner, J.K. Rowling har med i sine bøger. For eksempel Griffins og de skrigende Mandrakes, der allerede blev beskrevet tilbage i middelalderen. Jeg var ret fascineret over, hvor gennemarbejdet og undersøgende Rowling har været i sin research til bøgerne. Jeg som troede at de fleste af hendes skabninger og tryllerierne var skabt ud af hendes fri fantasi, men alt er beskrevet langt tilbage i historien. Det er så gennemarbejdet fra hendes hånd. En anden fantastisk ting ved udstillingen er, at man kan se originale tegninger og tekster af J.K. Rowling, som omhandler Harry Porter bøgerne og filmene. Der er også mulighed for få lagt digitale tarot kort, lære om kunsten at læse teblade og se originale tegninger af Hogwarts og Diagon Alley, sådan som Rowling har forestillet sig det så ud, længe inden filmene blev produceret. Jeg kan så varmt anbefale, at tage på denne udstilling, som er åben indtil den 27 januar 2019. Læs mere om udstillingen og billetkøb lige her! 

Det lader til, at en hver højtid i USA skal fejres med en parade, hvilket jo på sin vis er ret fantastisk. Thanksgiving er naturligvis ingen undtagelse, da Macy’s afholder deres kæmpe parade Thanksgiving dag, den 22 november. Kæmpe balloner, festlige flåder, cheerleaders og marching bands. Det bliver ikke mere amerikansk. Paraden kan ses på fjernsynet eller på gaden naturligvis. En hyggelig tradition inden der skal spises kalkun og ses American Football. Paraden starter pa 77th St og Central Park West, og bevæger sig ned mod 34th Street og Herald Square.

Et museum, som er så mægtig smukt og en arkitektonisk perle er Guggenheim, der ligger med udsigt til Central Park. Alene bygningen i sig selv er et besøg værd. Den indeholder en sneglelignende gang, skøn kunst og et toilet lavet i 18 karat massivt guld! En udstilling jeg gerne vil besøge netop nu, er Hilma af Klint, der lavede de smukkeste abstrakte malerier. Jeg elsker hendes farvevalg og innovative kunst, hun var nemlig meget forud for sin tid, og ekstremt privat når det kom til hendes kunstværker. Hendes værker blev faktisk først offentliggjort 20 år efter hendes død i 1986. Læs mere om udstillingen og museet her! 

Translation:

Hello there! I hope you had the best weekend! It’s about time for a What To Do In NYC! Fall is really in full bloom now in New York, and it’s getting colder and colder. There is something magical about this season, I think. Everything gets a bit darker and it’s time to enjoy indoor activities, watch movies and read books. There are many movies I enjoy watching this time of the year, especially the adventurous kind. Harry Potter is high on the list of movies I watch in the winter season. Even though it is not really a Christmas movie, it feels a bit like it. Cozy and magical at the same time. The older I get, the more I’ve actually become an even bigger fan of J.K. Rowling’s magical universe. Perhaps because you as an adult need a little magic in your everyday life.

Last Friday I headed up to Central Park and New York’s Historical Society Museum & Library. More specifically, I went to visit the exhibition Harry Potter: A History of Magic. The exhibition was so amazing and I got a lot of new knowledge about Harry Potter’s world. A History of Magic exhibition focuses on the traditions of the folklore and magic in Harry Potter’s narratives. Old original books described some of the creatures, J.K. Rowling has included in her books. For example, Griffins and the screaming Mandrakes, which was already described back in the Middle Ages. I was quite fascinated by how researched and investigative Rowling has been in her research for the Harry Potter books. I thought that most of the creatures and the magic were created by her free imagination, but everything is described far back in history. Another amazing thing about the exhibition is that you can see original drawings and texts by J.K. Rowling herself, which she created to visualize the Harry Potter universe. There is also the opportunity to play around with digital tarot cards, learn about the art of reading tea leaves and seeing original drawings by Hogwarts and Diagon Alley, as Rowling has imagined it to look like, way before the movies were produced. I highly recommend visiting this exhibition, which is open until January 27, 2019. Read more about the exhibition and ticket purchase right here!

It seems that every holiday in the United States is to be celebrated with a parade, which is quite amazing. Thanksgiving is of course no exception, as Macy’s celebrates with a parade Thanksgiving Day, November 22nd. Giant balloons, festive fleets, cheerleaders and marching bands. It doesn’t get more American than that. The parade can be watched on tv or in real life, of course. A nice tradition before eating turkey and watching American Football. The parade starts at 77th St and Central Park West, and is heading down to 34th Street and Herald Square.

A museum that is so beautiful and an architectural gem is Guggenheim, which overlooks Central Park. The building itself is worth a visit. It contains a snail-like hall, beautiful art and a toilet made of 18 carat solid gold! An exhibition I would like to visit right now is Hilma af Klint, who made the most beautiful abstract paintings. I love her color choices and innovative art, she was much ahead of her time, and extremely private when it came to her artwork. Her works were actually first published 20 years after her death in 1986. Read more about the exhibition and the museum here!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *