What To Do In NYC In December

ABC Carpet & Home, 888 Broadway 

(English translation below)

December – Åh, hvor jeg elsker december! Stemningen, hyggen og alt det fine pynt. New York er vitterligt en af de bedste byer, at spendere december måned i. Byen er pyntet til fingerspidserne med lys, glaskugler og gran guirlander. Det her sted kan altså noget helt specielt ved juletid. I denne måneds What To Do In NYC, tænkte jeg blandt andet at dele nogle af de ting, som jeg synes er allermest hyggeligt, at lave i New York i December. Små traditioner, som jeg har gentaget, på de tre år jeg har boet i NYC.

En af de ting jeg bare må gøre, hver december, er at besøge ABC Carpet & Home, og gerne flere gange i løbet af december. ABC er den fineste interiørforretning – den er absolut helt magisk året rundt, men specielt til jul gør de ekstra ud af det. De sælger de smukkeste designer møbler og fine vintagefund, lysekroner, service, gulvtæpper, puder og alskens nips! Alt er mega smukt og helt specielt sammensat, så atmosfæren er virkelig fantastisk. Til jul sælger de også det smukkeste julepynt og vintage glaskugler. Ovenover er der et lille udsnit af butikken og de finurlige produkter, de sælger. Til jul kan børnene også møde julemanden og få taget billeder. Lidt a la Magasin, det husker jeg ihvertfald fra da jeg var barn. Det er et af de fineste steder i New York, at samle inspiration til indretningen og gøre et fint julekøb. I forretningen finder I også ABC Kitchen, som er deres flotte restaurant, hvor I kan nyde mad og drikke.

The Rockefeller Center er det andet sted på min must do juleliste! Hvis I ikke har besøgt stedet ved juletid, så kender i måske filmen, Alene Hjemme? Den scene hvor Kevin møder sin mor midt i New York, under juletræet, efter at have været ganske alene i flere dage. Pladsen foran Rockefeller Center er nemlig prydet med et kæmpe juletræ og nedenfor ligger den ikoniske skøjtebane. Hele området er så smukt pyntet op med glaskugler og engle, det er fuldstændig magisk! Hvert år indsender, familier fra New York området, deres bud på det perfekte juletræ, og håber på at netop deres træ, bliver det heldige udvalgte til at pynte ved Rockefeller. Overfor det smukke juletræ på 5th Avenue, har stormagasinet Saks det mest overdrevne lysshow på deres facade. Det er virkelig vildt og bliver akkompagneret af julemusik. Området er en turistmagnet, især ved juletid, men jeg synes alligevel, at det er besøget værd. Jeg kommer altid i julestemning.

Hvert år ved juletid tager min familie og jeg ind og ser et juleteaterstykke. I år så vi balletten Nøddeknækkeren, i Glassalen i Tivoli. Hvis jeg ikke allerede havde set et julestykke, ville jeg klart se Radio City’s Chrismas Spectacular, et årligt og famøst juleshow i New York, som har eksisteret i over 80 år. Jeg så det faktisk for nogle år tilbage med Sams familie og det var virkelig fint. Showet er fyldt med dansenumre blandt andet fra The Rockettes, som er en anerkendt og talentfuld dansegruppe i NYC. I møder også julemanden og så er der flere julemusical inspirerede numre. Showet er altså en blandning af dans, musik og sang. Naturligvis krydret med talentfulde mennesker og flotte kostumer. I kommer i garanti i julehumør. Der kan købes billetter til forestillingen lige her!

Translation: 

December – Oh, how I love December! The atmosphere, the coziness and all the beautiful decorations. New York is certainly one of the best cities to spend December in. The city is decorated to the finger tips: with lights, ornaments and garlands. This place is really something special at Christmas time. In this month’s What To Do In NYC, I want to share some of the things, that I love to do in New York in December. Little traditions, as I have repeated, in the three years I have lived in the city.

One of the things I just have to do every December is to visit ABC Carpet & Home, and preferably several times during December. ABC is the prettiest interior boutique – it’s absolutely magical all year round, but especially at Christmas they do a little extra. They sell the most gorgeous designer- and vintage furniture, chandeliers, silverware, rugs, pillows, and all sorts of knick knacks! Everything is stunning and very originally composed, and the atmosphere is amazing. For Christmas, they also sell the most beautiful Christmas decor and vintage ornaments. Above are pictures, of a small section, of the store and the products they sell. For Christmas, the children can also meet Santa Claus and have pictures taken. It is one of the coolest places in New York, to gather inspiration for decor and to make a nice Christmas purchase.

The Rockefeller Center is the second place on my must do Christmas list! If you have not visited this place at Christmas time, then maybe you know the Christmas classic: Home Alone? The scene where Kevin meets his mother in New York, under the Christmas tree, after being alone for several days. The square in front of Rockefeller Center is decorated with a giant Christmas tree and below is the iconic ice rink. The whole area is so beautifully decorated, with ornaments and angels, it’s completely magical! Every year, families from the New York area submit their bids for the perfect Christmas tree, and hope that just their tree, will be the lucky one, to decorate at The Rockefeller. Opposite from the beautiful Christmas tree, on 5th Avenue, the department store Saks, has the most exaggerated light show on the facade. It is really crazy and is accompanied by Christmas music. The area is a tourist magnet, especially at Christmas time, but I still think it’s worth the visit. I always get in the best Christmas mood, when visiting the area.

Every year at Christmas, my family and I watch a live Christmas show. This year we saw the ballet The Nutcracker, in Tivoli. If I had not already seen a Christmas play, I would definitely go see The Radio City’s Chrismas Spectacular, an annual and famous Christmas show in New York, which has been around for over 80 years. I actually saw it a few years back, with Sams family, and it was really nice. The show is packed with dance numbers, among others, from the dance group The Rockettes. You also meet Santa and there are several Christmas musical inspired songs. The show is a mixture of dance, music and singing. Of course spiced with talented people and great costumes. You are guaranteed to get in the Christmas spirit. Tickets can be purchased right here!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *