An Outfit with Contrast: A Silk Blouse and A Vintage Army Jacket

(English translation below)

Jeg mærker virkelig, at juletravlheden har sænket sig over New York. Bevares, denne by er altid travl, for det er trods alt the city that never sleeps! Men det føles som om, at der er ekstra mange ombord på subwayen om morgenen i rush hour. Vi står som sild i en tønde og jeg skal hele vejen fra Brooklyn ind til midtown, så det er et stykke vej. Det kan nu også sagtens være, at det er fordi, det er blevet koldere i vejret, så folk foretrækker toget fremfor at cykle eller andet transport. Hvilket er fuld forståeligt. Jeg tænker også, der er nogle julegave indkøb som skal klares og arbejde, som skal overstås op til jul. Og så er der ekstra op på turister her i den søde juletid. Selv prøver jeg at slappe ekstra af og hygge her i december, selvom jeg har travlt. Jeg har fået pyntet op her hjemme, faktisk første gang siden jeg flyttede til New York, og det er bare så hyggeligt. Her i weekenden skruer jeg lige ekstra op for julehyggen, for jeg skal nemlig lave Gløgg essens, så det er klar til jul. Jeg skal forresten også have vist jer hvad jeg lavede i sidste weekend, som også var meget julet, men det bliver lige i et andet indlæg.

Translation: 

I really feel that the Christmas bustle has lowered over New York. Of course, this city is always busy, because after all it’s the city that never sleeps! But it feels like there are extra many people aboard the subway in the morning rush hour. The trains are packed like sardines, and I’m going all the way from Brooklyn to midtown so it’s quite a commute on a crowded train. It might also be that the weather has become colder, so people prefer the train rather than cycling or other transport. Which is fully understandable. I also think people are extra busy with Christmas shopping and work they have to finish up before the holidays. And then there are loads of tourists in the city for Christmas. I try to relax and spend extra time doing cozy things in December, even though I’m busy. I’ve even decorated the apartment for Christmas, actually the first time I’m decorating since I moved to New York, and it’s just so cozy. This weekend I’m getting even more in the Christmas spirit, since I’m going to make Gløgg, so it’s ready for Christmas. Gløgg is a Danish version of mulled wine. It’s not exactly mulled wine, but a more Christmasy version, with delicious spices. I might share a recipe one of the next couple of weeks. By the way, I also have to show you guys, what I did last weekend, which was also very festive and Christmasy, but this will be in another post.

ARMY JACKET – Vintage (Similar here), SILK TOPH&M Trend (Similar here), SKIRT – H&M Trend, BOOTSZARA, PEARL BAG – Vintage, BAROQUE PEARL EARRINGS – PRESENT (Similar here)

På tale om sidste weekend, så havde jeg dette outfit på, da Sam og jeg skulle ud at spise brunch. Endnu engang var vi på Saraghina. Det er vidst blevet et af vores yndlings brunchsteder, haha. Det er ikke for crowded med folk, maden er så lækker og priserne er gode. Inden vi tog ud at spise, skød vi nogle billeder. Lyset var helt og aldeles magisk i samspil med de smukke skygger. Det er noget af det bedste, når man lige rammer det perfekte lys. Mit outfit var ganske lyst, selvom det er vinter, men det fungerede rigtig fint, synes jeg. Det har faktisk givet mig lysten til at bære outfits, der lyser mere op her i den mørke tid. Jeg holder meget af at lege med kontraster i mine outfits. Især når det drejer sig om materialer og tekstur. Jeg havde derfor stylet en silke bluse med en grov vintage army jakke, bomuldsnederdel og et par shinny bordeaux western boots. For at gøre outfittet ekstra feminint tilsatte jeg min elskede perle taske og mine nye perle øreringe fra min søster. Jeg har været så glad for silke blusen fra H&M Trend. Den høje hals og det draperede look foran, for ikke at nævne at kvaliteten er så lækker. Den er desværre udsolgt online pt., men jeg skal nok holde øje, og se om den kommer tilbage på deres webshop. Den fås faktisk også i sort, som også er udsolgt (suk), jeg håber at få fingrene i den på et tidspunkt. Fantastik pæn altså!

Nu vil jeg bruge resten af aftenen på at slappe af. Måske se en julefilm! Hvilken julefilm er jeres favorit? Jeg kunne godt bruge noget inspiration.

Translation:

speaking of last weekend, I wore this outfit when Sam and I were going out for brunch. Once again we went to Saraghina. It has certainly become one of our favorite brunch places, haha. It’s not too crowded with people, the food is so delicious, and the prices are good. Before we went out to eat, we shot some pictures. The light was absolutely magical with the beautiful shadows. It’s the best when you just hit the perfect light. My outfit was quite bright, although it is winter, but it worked really well, I think. It actually gave me the urge to wear outfits that light up more here in the dark winter time. I like to play around with contrasts in my outfits. Especially when it comes to materials and texture. I therefore had styled a silk blouse with a vintage army jacket, a cotton skirt and a pair of shinny bordeaux western boots. To make the outfit extra feminine, I added my beloved pearl bag and my new pearl earrings from my sister. I have been so fond of the silk blouse from H&M Trend. The high neck and the draped look in the front, not to mention that the quality is so amazing. It’s unfortunately sold out online, but I’ll keep an eye on it and see if it comes back in stock. It’s actually also available in black, which is also sold out (sigh), I hope to get my hands on it at some point.

I’m gonna spend the rest of the evening relaxing. Maybe watch a christmas movie! Which Christmas movie is your favorite? I could use some inspiration.

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *