Podcast Recommendations – True Crime

(English translation below)

Glædelig weekend alle sammen! Jeg håber I nyder den. Dette indlæg skal omhandle noget som jeg virkelig holder af, nemlig podcasts. Jeg lytter til podcasts dagligt, da jeg arbejder meget kreativt på mit job, kan jeg sagtens lytte til podcasts det meste af dagen, og stadig arbejde koncentreret. Så det bliver til meget lytning, og jeg er derfor også virkelig godt med i podcast verdenen. Jeg lytter til mange forskellige genre og en af mine all time favorites er true crime. Mysterier, mord og kriminalitet – ja, det lyder voldsomt, men det er altså mega spændende og nervepirrende. Det giver lidt ekstra spændning i hverdagen og jeg bliver indviet i en verden, jeg ellers ikke ville kende til. Så her kommer nogle af mine podcast favoritter. Nogle er mere kendte end andre, men de er alle nogen jeg har nydt at lytte til.

Translation:

Happy weekend everyone! I hope you are enjoying it. This post is about something I truly enjoy, podcasts. I listen to podcasts daily as I work very creatively at work, I can easily listen to podcasts most of the day, and still be focused. So I’m doing a lot of listening, and I am therefore up to date with the world of podcasts. I listen to many different genres and one of my all time favorites is true crime. Mysteries, murders and crime – yes, it sounds like a lot, but it is very interesting and quite scary. It gives a little extra excitement in the everyday life, and I am presented to a world that I would not otherwise know. So here are some of my podcast favorites. Some are more known than others, but they are all some I have enjoyed listening to. Hopefully you will find some of the podcasts interesting as well.

(English translation below)

Dobbeltmordet

Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej må siges at være en af de største mordgåder i dansk kriminal historie. Tilbage i 1948 blev ægteparret Jacobsen myrdet i deres herskabslejlighed på Peter Bangs Vej, Frederiksberg. I podcasten berøres flere forskellige teorier og personer, som kunne være indblandet eller skyld i ægteparrets død. Mysteriet leder endda tråde tilbage til besættelsestiden. Jeg har lyttet podcasten igennem hele to gange, og det må siges at være en af mine klare favoritter. Så spændende og yderst velproduceret.

Criminology – Sæson 2

Criminology er en super interessant og spændningsfyldt podcast, som omhandler mordsager. Jeg vil især anbefale sæson 2, da det er den mest spændende og dybdegående sæson hidtil. Sæsonen handler om en af Amerikas største mordgåder. Personen med de mange navne, East Area Rapist, The Golden State Killer og The Original Night Stalker har begået indbrud, voldtægt og mord igennem flere år. Sæsonen behandler de forskellige ugerninger, ofrene og ledetråde i opklaringen. Folkene bag Criminology er super detaljerede og går i dybden. Lad mig derfor advarer, for denne podcast er ikke for sarte maver. Den er absolut en af de mest horrible og frygtelige sager, jeg har hørt om. Mod enden af podcast sæsonen, kommer der en kæmpe overraskelse og et gennembrud, som jeg ikke vil komme nærmere ind på, hvis I ikke er bekendte med sagen allerede. En kæmpe anbefaling her fra.

Mørkeland

Mørkeland er en dansk true crime podcast. Ja, vel nok den største danske slags. Sammenlignet med USA, er der ikke meget true crime, at finde fra dansk hånd. Så hurra for Camilla og Kristine, som gennemgår to nye mord hver uge. De fortæller indlevende om diverse mordsager, både danske og udenlandske. Virkelig skønt med en true crime podcast på dansk. Jeg kan varmt anbefale denne podcast, så hvis du trænger til lidt dansk uhygge er det bare at give dem en lytter.

My Favorite Murder

Ligesom Mørkeland behandler My Favorite Murder ugentlig mordhistorier og gåder. Karen og Georgia er to amerikanske true crime fans, som fortæller hinanden om deres favorit mordhistorier og vi er med på en lytter. Der er over 100 episoder og næsten lige så mange minisodes, så der er noget at tage fat på. De fortæller med en ironisk distance, de mange frygtelige fortællinger, så det hele ikke synes så deprimerende. My Favorite Murder er en mastodont i true crime genren i USA og de har en kæmpe fanskare af såkaldte Muderinos. Lyttere sender også deres egne krimi historier ind til oplæsning, hvilket giver en ekstra dimension til podcasten.

Politi Radio

Denne podcast er en af mine nyeste obsessions i true crime genren. Politi Radio er produceret af danske Radio 24syv. Her tager de to værter Marie Louise og Sebastian, fat i aktuelle danske kriminalsager og kaster lys over de mørke sider af samfundet. Der er ofte interessante gæster i studiet, som giver et fint indblik i de mange sager. Indtil for nyligt var Nedim Yasar medvært, han havde selv brudt med en kriminel løbebane, men blev skuddrabt tilbage i november 2018. Han var udentvivl min yndlingsvært på programmet, da han havde en helt unik viden om den kriminelle verden. Giv programmet et lyt, hvis du gerne vil være up to date med danske kriminal sager på ugentlig basis.

Up & Vanished – Sæson 1

Payne Lindsey er filminstruktør og amatør detektiv. I første sæson af Up & Vanished undersøger han sin første cold case historie. Gymnasielærer og tidligere skønhedsdronning Tara Grinstead har været forsvundet siden oktober 2005. Podcasten går i dybden med hændelsen og forsøger at opklare mysteriet. Jeg kan godt afslører af sæsonen er yderst spændende med interviews og indblik i sagsdokumenter. Og der sker da også et gennembrud i sagen undervejs.

Myrdet

Myrdet er en anden dansk true crime podcast med en lidt anderledes vinkel. Denne podcast sætter nemlig fokus på seriemordere. Richelsen og Grau fortæller i hvert afsnit om hver sin seriemorder. De gennemgår seriemorderens liv og hans kriminelle løbebane. Et spændende indblik i en mørk verden. Der er pt. to sæsoner af Myrdet og det er ikke helt klart om de to gutter vil producere flere afsnit.

Kvinden med den tunge Kuffert

I har måske allerede hørt om podcasten: kvinden med den tunge kuffert. Den er nemlig drøn aktuel i øjeblikket, selvom det er en ældre podcast. Hvorfor den er aktuel, vil jeg ikke løfte sløret for, da det ville være lidt en spoiler. Serien er produceret af Third Ear og er fortalt Krister Moltzen. Den handler om en kvinde, der ikke er den hun udgiver sig for at være, men en svindler af den udspekulerede slags. Podcasten tager os med ind i en ukendt verden af klosterrefugier, religiøse menigheder og kirker. Meget interessant og tankevækkende historie.

Translation:

Criminology – Season 2

Criminology is a super interesting podcast about murder cases. I would especially recommend season 2 as it is the most exciting and in-depth season so far. The season is about one of America’s biggest cold cases. The person with the many names, East Area Rapist, The Golden State Killer and The Original Night Stalker, has committed home break ins, rapes and murders for several years. The season covers the various crimes, victims and clues in the different cases. The people behind Criminology are super detailed and in depth. So let me warn you, this podcast is very scary. It is definitely one of the most horrible and terrible cases I’ve heard of. Towards the end of the podcast season, there will be a huge surprise and a breakthrough, which I will not go into any further, if you are not familiar with the case already. I give Criminology a huge recommendation.

My Favorite Murder

My Favorite Murder covers murder stories and crimes weekly. Karen and Georgia are two American true crime fans who tell each other about their favorite murder stories. There are over 100 episodes and almost just as many minisodes, so there is a lot to listen to already. They tell the terrifying stories with an ironic touch, so that the whole thing does not seem too depressing. My Favorite Murder is a mastodon in the true crime genre in the US, and they have a huge fan base of so-called Muderinos. Listeners also send in their own crime stories, which adds an extra dimension to the podcast.

Up & Vanished – Season 1

Payne Lindsey is a film maker and amateur detective. In the first season of Up & Vanished, he examines his first cold case story. High school teacher and former beauty queen Tara Grinstead have disappeared since October 2005. The podcast goes deep into the incident and tries to solve the mystery. I can reveal the season is extremely interesting with interviews and insights into case documents. And there is also a breakthrough in the end.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *